Манифестација „Краљевски дани“

Поделите

13. КРАЉЕВСКИ ДАНИ У ОШ „КРАЉ АЛЕКСАНДАР I“

Уто, 13.12.2016

Манифестација „Краљевски дани“ у ОШ “Краљ Александар I” у Пожаревцу, почела је у понедељак 12. децембра и трајаће до краја радне седмице, односно до 16. децембра.

Ђаци и проферсори школе „Краљ Александар I“ припремили занимљив садржај којим ће и ове године бити обележена већ традиционална манифестација.

“Основна школа “Краљ Александар I” тринаесту годину заредом приређује „Краљевске дане“, који су превасходно почели као манифестација за ученике школе, а касније прерасла у дешавање, када нам долазе гости из Асоцијације школа Краљ Александар I и свих школа са територије града. Оно што је лепо, јесте то, да су се ове године укључили и будући прваци, садашњи предшколци ПУ “Љубица Вребалов”, рекао је за наш медиј директор Горан Сегер.

Ова петодневна манифестација која је скуп дечијег стваралаштва, почела је представом за ученике “Мудри јуначки војвода Јанко Катић” где је гост био глумац Александар Дунић. Истог дана организовано је књижевно веће промоција школског часописа “Ђачко срце” и Есеј о љубави и срећи-поезија и проза.

Данас 13. децембра, у 12 сати биће организовао предавање “Народна музика у контексту обреда и обичаја”. Од 17 сати планирано је предавање за родитеље ђака школе “Како васпитавамо нашу децу” од стране психолога Весне Гардашевић а у вечерњим сатима тачније у 19 сати биће приређено и вече страних језика “Из школског живота- енглеско-италијански језик”.

У среду 14. децембра, од 19 сати организује се Духовно вече са темом “Праведници у руци Божијој” од стране ученика и вероучитеља школе.

Наредног дана у четвртак планирано је Етно вече под називом “Од бисера грана” ,музички програм који прати прича о обрединим песмама и обичајима Срба.

Како је Сегер истакао, петак 16. децембар, је свечани дан школе када ће бити организована свечана академија.

“Академија биће прилика да се уруче захвалнице свима који су школу помогли у претходних годину дана као и признања за најзаслужније наставнике, који су направили добре резултате за школу “Краљ Александар I””.

Извор: Хит радио

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *