„ТРЧИМ ЗА ШКОЛУ“

Поделите

Poštovani,

 

Obaveštavamo Vas da TreninGO izazov „Trčim za školu” zvanično počinje u okviru Evropske nedelje sporta, u subotu, 26. septembra u 18h i završava se 13. novembra u 18h.

Izazov zajednički realizuju Olimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Savez za školski sport Srbije i EU Delegacija u Srbiji. U izazovu učestvuje 10 škola iz Srbije kojima je neophodna pomoć u sportskoj opremi i rekvizitima za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.

Na događaju BeActive Noć koji će se održati 26.09. u Tašmajdanskom parku TreninGO izazov „Trčim za školu” će zvanično biti predstavljen medijima, a 10 trkača će simbolično potrčati za 10 škola i time označiti početak takmičenja. Škole koje učestvuju u Izazovu su:

 1. OŠ „Petar Nikolić“ – Kraljevo (Samaila)
 2. ETŠ „Stana Milanović“ – Šabac
 3. OŠ „Jovan Popović“ – Novi Sad
 4. TŠ „Ivan Sarić“ – Subotica
 5. OŠ „Dušan Radović“ – Niš
 6. OŠ „Žikica Jovanović Španac“ – Kragujevac
 7. OŠ „Svetozar Marković“ – Leskovac
 8. OŠ „Boško Pavkovljević Pinki“ – Sremska Mitrovica
 9. OŠ „Kralj Aleksandar Prvi“ – Požarevac
 10. OŠ „Rajak Pavićević“ – Bajna Bašta

Prve tri škole koje prikupe najviše kilometara osvojiće nagrade od strane Evropske unije – sportsku opremu i rekvizite u vrednosti od:

 1. mesto – 300.000,00 RSD
 2. mesto – 200.000,00 RSD
 3. mesto – 100.000,00 RSD

U izazovu može da učestvuje bilo ko tako što će preuzeti besplatnu aplikaciju Olimpijskog komiteta Srbije – TreninGO (za iOS i Android), registrovati se, a zatim kroz opciju „Izazov” izabrati školu za koju će trčati i na taj način donirati svoje kilometre.

U prilogu je uputstvo za sve one koji žele da uzmu učešće.

Sve informacije o izazovu se takođe nalaze na sajtu http://evropskanedeljasporta.rs/trcim-za-skolu

Na sajtu će se takođe redovno ažurirati lista škola, kao i broj kilometara koji je svaka škola sakupila.

Molimo Vas da u duhu Olimpijskih vrednosti poštujete vaše suparnike. Svi rezultati koji su van standarda uobičajenih za trčanje neće se uzimati u obzir!

Napomena: U subotu, 26. septembra u 18h svi kilometri će se anulirati u aplikaciji, kako bi sve škole startovale jednako.

Mobilna aplikacija „TreninGO” ima za cilj da motiviše korisnike da budu aktivni, da redovno vežbaju i žive zdravim načinom života. Kako bi pronašli najbolju lokaciju za vežbanje i unapredili svoje fizičko stanje korisnici mogu da pretražuju više od 120 staza za trčanje i teretana na otvorenom širom Srbije. Prema ličnom fitnes nivou, korisnici mogu da odaberu višemesečne treninge i vežbe pogodne za zatvoren i otvoren prostor. Za različite vrste treninga dostupni su statistički podaci i moguće je praćenje sopstvenih rezultata. Treninzi sa olimpijcima i sportski izazovi omogućavaju korisnicima da uče od šampiona, ali i da se takmiče u trčanju i svojim učešćem doprinesu društveno korisnim akcijama. Aplikacija korisnicima pomaže da unaprede svakodnevne navike, planiraju treninge i postignu lične fitnes ciljeve. Korisnicima su dostupne i informacije vezane za sport, zdravu ishranu i opremu. Ono što posebno izdvaja ovu aplikaciju su promotivni treninzi i saveti srpskih olimpijaca koji će mladima dati primer za zdrav i aktivan stil života i podstaći ih da se bave sportom.

Uputstvo za pokretanje izazova Trcim za skolu

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *