Повеља „Капетан Миша Анастасијевић“

Поделите

30. марта 2017. у у Културно-просветном центру у Жагубици, у оквиру пројекта „Пут ка врху“, ОШ „Краљ Александар I“ додељено је престижно признање „Капетан Миша Анастасијевић“ за савремене стандарде у образовању. Пројекат „Пут ка врху“, уз логистичку подршку Привредне коморе Србије, реализују Медиа Инвент, Универзитет у Новом Саду, Београдски универзитет и РТВ Војводине.
До сада су пристигли предлози истакнутих стваралаца, компанија, брендова, институција и установа, који се истичу резултатима на пољу привредног и друштвеног стваралаштва у ово делу Србије. Meђу њима су и: Hesteel Serbia Iron & Steel d.o.o. Beograd (Железара Смедерево), „Милан Благојевић АД, Борбени сложени системи Велика Плана, Гоша Монтажа-Смедеревска Паланка, Историјски архив Пожаревац, Сафет Павловић, председник општине Жагубица, Милош Теодосић, власник Кошаркашког кампа ТЕО4 Сребрно језеро, др Љубица Рајкић, књижевница из Решице (Румунија), и други.
Признање „Капетан Миша Анастасијевић“ додељује се од 2000. године у Србији, а од 2016. године и у Републици Српској и БиХ, и носи име чувеног српског трговца и добротвора из 19. века.
Признање (Плакета и Златник са ликом Капетана Мише) је уметнички рад Љубише Манчића, академског вајара из Београда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.