„Тамо где настаје филмска магија“ – наша школа на Фестивалу науке

Поделите

На Београдском сајму је од 14. до 17. децембра одржан 11. Фестивал науке. Међу 700 учесника нашла се и екипа V3 Основне школе “Краљ Александар I” из Пожаревца. Више од 30 хиљада посетилаца имало је прилику да се упозна са бројним научним изазовима и светом науке. У четири хале Београдског сајма дочекало их је више од 700 научника, 53 интерактивне поставке, четири изложбе и програм на великој Научно-фанастичној бини.

Експертинејџери, који су из целе Србије дошли на Фестивал науке са својим изумима, експериментима и научним пројектима одушевили су своје вршњаке, али и све остале, знањем и вештинама стеченим из физике, хемије, роботике. Међу њима је била и екипа ученика V3 Основне школе “Краљ Александар I” из Пожаревца, која се на свом штанду у Хали 9 представила пројектом под називом “Тамо где настаје филмска магија”. Тим “експертинејџера” предводио је Павле Гардашевић, који је до сада снимио и монтирао седам образовних филмова. Уз њега су у тиму били другари из одељења Јакша Радоичић, Невена Митић и Богдан Станковић, као и наставнице Весна Покимица и Наташа Николић Гајић.

“Велико ми је задовољство да су организатори препознали потенцијал у нашим ђацима,“ рекла је у “Пулсу града”, помоћник директора школе и њихова некадашња учитељица Наташа Николић Гајић.

текст: boom93.com

« од 4 »

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *