Бакља мира у Пожаревцу

Поделите

Највећа глобална спортска манифестација посвећена миру, Трка мира прошла је кроз Пожаревац, где је у градском парку приређен програм за учеснике, међу којима је троје атлетичара из наше земље.
Бакљу мира у Пожаревац донео је Петар Милошевић, освајач првог места на Републичком првенству у атлетици. Градоначелник Града Пожаревца, који је заједно са Аном Миљанић, чланицом градског већа задуженој за спорт примио бакљу мира и навео да ову трку види као велику паралелу и блискост са Пожаревачким миром “који је пре три века донео потребан мир зараћеној Европи”.
“Ова трка мира јесте најбољи могући увод у прославу мира, љубави, толеранције у Пожаревцу током 2018. године”, рекао је, између осталог, Спасовић.
Директор “Peace Run” трке, Предраг Кнежевић је истакако да су са бакљом мира прошли преко 150 земаља света, кроз свих 49 земаља Европе.
“Један од циљева је да прођемо све земље света, а највећи циљ је да дуж трасе којом трчимо срећемо људе код којих ћемо да изазовемо осмех. Ту видимо ми нашу победу”, навео је Кнежевић.
Деца из вртића и основних школа имала су прилику да држе бакљу мира. За више од три деценије постојања Трке мира, Србија никада није пропустила да учествује, чак и у најтеже време, а покровитељ и ове године је Народна скупштина Републике Србије и Олимпијски комитет.
Међународна трка мира, највећа глобална спортска манифестација посвећена миру, почела је у Софији 27. фебруара. Европском трасом дугом 46.000 км завршиће се у Лисабону, 8.октобра.

текст и фотографије преузети са сајта boom93.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *