Ту смо за вас

Поделите

ДРАГИ НАШИ УЧЕНИЦИ,

   Прилично се одужило  ово стање које се зове ванредним. У сваком ванредном стању човек се мења, прилагођавајући се околностима. Промењена је ваша органиѕација времена, распоред обавеза и слободног времена, нов начин учења  на даљину, породична организација, односи….   

 Почели смо да се навикавамо на живот без стварних контаката са другима. Нашем мозгу је потребно око три недеље – 21 дан да се прилагоди променама, што значи да се већ навикао на правила, овог, ванредног стања. Социјална ограничења, изолација, могу негативно да утичу на здравље, на емоционалну стабилност, интелектуалне способности. Многи, и деца и одрасли осећају немир и поред  свих предузетих  заштитних мера, што доводи до стреса. Свима нама је пријатније, сигурније  ако имамо некога ко ће препознати и разумети наше емоције, саосећати са нама, помоћи нам  да превазиђемо проблеме и ослободимо се стреса. То је још значајније у, овим, ванредним околностима када смо обузети страхом од пандемије вируса корона. Ви имате са ким  да поделите оно што вас мучи. Ту смо ми, мада физички нисмо заједно, али има других начина да будемо близу.

     Постоје и добре стране ванредног стања. Човек, прилагођавајући се, јача,стиче искуства, у већој мери  је усмерен на себе, боље упознаје себе и своје понашање.

   Уколико  доживите неки проблем емоционалне и социјалне природе, ако имате дилеме које вас оптерећују треба прво да се обратите својим родитељима за савет, одељенском старешини,  а преко њега и вашем психологу. Слободно то и одмах учините јер ми ћемо знати како да помогнемо.

                                                                                                              Ваш Психолог

                                                                                                       Бранка Стојановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *