„Рецимо профиту не, да бисмо заштитили планету Земљу“ 

Поделите

Основна школа “Краљ Александар I” у Пожаревцу била је домаћин обележавања Дана планете. Приредивши посебан програм у оквиру тема које се тичу екологије, они су указали на све штетне факторе загађења и дали предлоге на који начин заштити животу средину.

Драгиша Марјановић, председник еколошког друштва „Пријатељи Чачалице“ каже да је у оквиру активности овог друштва организују значајне еколошке датуме који се тичу заштите животне средине, Светски дан вода и планете.
“Све наше активности реализујемо у еколошком дому, али овог пута смо са основном школом Краљ Александар I организовали еколошки програм у школи, како би деци приказали тему “Рецимо профиту не, да бисмо заштитили планету Земљу.”

Ово је други циклус који еколошко друштво реализује и обрађује теме као што су киселе кише, зрачење, озонски омотач, отопљавање, дизање нивоа мора и све оно што се тиче екологије и њене заштите.
Заједно са децом, која већ имају знање научено у школи, промовишу здрав живот и указују на све штетности које доводе до загађења планете.

“То је деци нека врста сатисфакције, да све што су научили о екологији представе осталима, те да тако и покажу да њихов труд није узалудан”, каже Марјановић.

Ученици неколико основних школа са територије Пожаревца представили су еколошки програм и његов значај кроз игроказе, песму и послали поруке колико је штетно загађење које нас окружује и како допринети заштити животне средине.

текст и фотографије преузете са сајта boom93.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *