Правда, истина и доброта – путокази кроз школу живота

Поделите

U slavu svetiteljaСавиндан , празник који као школска слава у Србији  датира из далеке 1840. године, пригодном свечаношћу обележен је и у Основној школи „Краљ Александар I“. Свечана академија овом пригодом,  отпочела је „Химном светом Сави“ у извођењу Великог школског хора. Присутне госте поздравио је директор Школе господин Горан Сегер .

Direktor Goran Seger– Дан Светог Саве, првог српског просветитеља, књижевника, дипломате и поглавара наше цркве је Дан коме се сви нарочито радујемо. То је тренутак када би требало да се смерно и скромно помолимо Богу за здравље, љубав и мир међу људима, међу нашом децом, родитељима и наставницима наше  Школе. Да пожелимо да љубав, искреност и праведност буду наши свакодневни испити на којима ћемо увек постизати највеће успехе. Вредност знања и умења не уписујемо бројчаном оценом у ђачке књижице и рубрике дневника као имена и предмете који се могу научити из уџбеника. Нека љубав, правда, истина и доброта свима нама  – онима који расту и онима који су одрасли, буду једини прави путоказ кроз ону тешку и бескрајно вредну школу – школу живота, истакао је директор Основне школе „Краљ Александар први“ Горан Сегер.

Detalj iz programaУ даљем програму наступио је Душан Зец ученик првог разреда, после чега су његови вршњаци извели колаж стихова. Уследио је рецитал четвртог разреда, затим је Велики хор отпевао песму „На Светога Саву“, а старији ученици извели „Ходочашће Светом Сави“. Рециталом „Ој Србијо, мајко мила“ представили су се ученици трећег разреда, док  је у наставку Велики хор извео песму „Светом цару Лазару“. Ученици старијих разреда Школе приредили су драмски приказ Раваница“, а свечани програм окончао је Велики хор мелодијом „Под златним сунцем Србије“.

Светосавској академији приређеној у Свечаној сали Школе„Краљ Алексадар I“, присуствовали су Дејан Крстић члан Градског већа задужен за невладине организације, културу и информисање, представници Војске Србије и Полиције, јавни и културни радници,  чланови Школског одбора и Савета родитеља, садашњи и некадашњи ученици, учитељи и наставници као и велики број пријатеља Школе.

Колачари Славе у Основној школи „Краљ Алексадар први“ у Пожаревцу биле су породице Вукојевић и Јеремић, који су уз помоћ бројних пријатеља Школе помогли организацију прославе.

                                                                      Текст и фото: Влада Винкић

Преузето са http://recnaroda.co.rs/pravda-istina-i-dobrota-putokazi-kroz-skolu-zivota/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *