Дан интелигенције 2022.

Поделите

Дан интелигенције 2022. обележен је у нашој школи на више различитих начина, са ученицима различитих узраста који су дали свој допринос овој манифестацији.

Kahoot! квиз

Ученици шестог разреда су учествовали у Kahoot! квизу знања на енглеском језику.

Краљица и корен

Два ученика играју шах на импровизованој табли. Остали ученици су подељени у две екипе, а капитени екипа су играчи шаха. Kада један од играча хоће да одигра неки потез, на пример Г3, његова екипа мора тачно да реши задатак који се налази иза тог поља да би потез био одигран. Победник је екипа која има више решених задатака.

Ученици VII1

МАТЕМАТИЧKА УKРШТЕНИЦА

Подељени у пет тимова, ученици осмог разреда су решавали математичку укрштеницу, састављену од задатака из мататике и питања из опште културе. Уместо слова у укрштеницу се уписују бројеви.

ученици VIII3

МАТЕМАТИКА ЈЕ ИГРА

Играмо на трансверзали и учимо углове.

ученици VI3, VI4, VI5, VII1

МУЗИЧКА МАТЕМАТИКА

По децималама броја Пи, корена из 2 и корена из 3, Павла Станковић је написала ноте, а остали ученици који знају да свирају су то одсвирали на клавиру, виолини, гитари и флаути ( Павла, Петар,Јелена,Реља)

ученици VII1

СТАНИЦЕ

Ученици прелазе „станице“ које садрже задатке. Прва станица је за координацију покрета ногу, то је стаза направљена од самолепљивих трака које су залепљене за подлогу у различитим смеровима. Свако треба да пређе стазу суножним скоковима тако да се трака наде тачно између стопала. Није дозвољено кретање ходањем, само скоковима од траке до траке. Друга станица је за координацију шака. На великом папиру нацртане су шаке, отворене или стегнуте у песницу. На сваком папиру су четири положаја леве и десне шаке које  ученици прелазе тако што истовремено прислањају своје шаке на слике нацртаних у задатим положајима. Три станице различитих тежина треба да пређу комбинујући са три претходне станице за стопала, такође различитих дужина. Трећа станица је за координацију прстића. На папирима у усправном положају нацртане су две комбинације кружића и  елипса. Ученици би требало треба истовремено прстима леве и десне руке да додирују сваки део пазећи да кружиће додирују растављеним прстима, а елипсе састављеним прстима. Покрети прстима личе на свирање клавира или мелодике. Паралелено задати положаји су различити, па због тога делује као да је у питању свирање по диркама или жицама. Последњи део ових активности биће играње игре Икс-окс на картонским таблама помоћу пластичних затварача флаша. Игра се по познатим правилима. Циљ свих активности је упознавање својих способности коришћењем стопала, шака и прстију на задате начине, у одређеном ритму.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *