Безбедност деце у образовно васпитним установама

Поделите

У основној школи „Краљ Александар I“ у Пожаревцу, 6. октобра 2017. одржан је састанак са представницима предшколске установе, основних и средњих школа са подручја града Пожаревца о безбедности у образовно-васпитним установама.

Присутне је поздравио директор школе Горан Сегер и захвалио се на великом одзиву, јер тема о којој је било речи је свакако веома значајна за безбедност све деце. А било је речи о о безбедности у образовно-васпитним установама, превентивним активностима у циљу заштите деце и ученика од насиља, злостављања и занемаривања, као и о раду школских тимова за безбедност.

Велиша Јоксимовић руководилац школске управе града Пожаревца нам је истакао значај оваквог састанка и сарадњу свих образовно-васпитних установа када је ова тема у питању.

Састанку су присуствовали представници предшколске установе „Љубица Вребалов“, директори основних и средњих школа, стручни сарадници (по 1 представник из сваке установе), председници тимова за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања, председници савета родитеља, представници Полицијске управе, градски просветни инспектор и просветни саветници.

Присутни су имали прилику да погледају и презентацију и да размене примере добре праксе и да укажу на то да је подједнако важно да и родитељи и цела заједница морају да препознају проблем и да се укључе активно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *